Styleform - Stílus és forma
Egyedi bútorgyártás a lakás minden pontjára (fürdőszoba bútor, előszoba szekrény, beépített szekrény, konyhabútor, gyerekbútor, nappali bútor)
  
SzolgáltatásainkHírarchívumLakberendezési szótárPartnereinkElérhetőség
Gyakran
Ismételt
Kérdések
SAJÁT WEBÁRUHÁZAINK
Bútorfogantyú webáruház
  Bútorfogantyú webáruház
  fogantyushop.hu
Bútorfogantyú webáruház
  Bútorfogantyú webáruház
  fogantyudiszkont.hu
Mosdó webáruház   Mosdó webáruház
  Fürdőszoba felszerelés   mosdoshop.hu


Érvényes CSS!     Valid XHTML 1.0 Transitional

Lakberendezési szótár

A lakberendezési szótár menü azt a célt szolgálja, hogy Ön számára segítsen eligazodni a szakmai megnevezésekben, fogalmakban. Az itt olvasható információk nem műszakilag pontos definíciók, hanem mindenki számára érthetően megfogalmazott leírások. Az itt található anyag segítségére lehet Önnek, hogy egy lakberendezővel, asztalossal történő egyeztetéskor értse mit hall a szakembertől, vagy könnyebben fel tudja tenni a kérdéseit feléjük. Ezért elsősorban a leírásokban a közérthetőség volt a szempont.

Ha esetleg egy szót, fogalmat nem talált meg a gyűjteményben, akkor írja meg nekünk. Így tudunk Önnek segíteni és tudjuk bővíteni a tudástárat.
Asztalos, bútorgyártás szavakkal kapcsolatos kérdések: info@styleform.huA    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
 

Kivetőpánt

Kivetőpánt

A mia bútorgyártásban az ajtók nyitását nem zsanérok, hanem kivetőpántok segítik. A kivetőpántok széles választéka teszi lehetővé, hogy variálhatóbbak lettek a bútorok ajtónyitási módjai, 45-fokos és egyéb szögben álló extra megoldások. A kivetőpántok nagy előnye, hogy nagyon pontosan 3 dimenzióba be lehet velük állítani az ajtókat. Az olcsó kategorás pántoknál előfordul, hogy viszonylag rövid időn belül úgymond lelógnak az ajtók. A manapság igen kedvelt lett a fékezős kivetőpánt, mely lefékezi az ajtót és így lágyabbá teszi annak záródását. 

Konyhai munkalap

Konyhai munkalap

Ez a leírás a konyha munkalap elterjedtebb formáját mutatja be, a dekorit lemezes, forgácslap alapú munkalapot. A munkalap alapja a préselt fa zúzalékból álló lap azaz a forgácslap. Eltejedt vastagsága a 28 mm illetve 38 mm. A forgácslap felületre postforming eljárással nagynyomású rétegelt díszítőlemez (decorlemez) kerül felragasztásra. A munkalapok standard mélysége 60 cm. Természetesen léteznek más méretek is, ezek gyártó és szín függőek. A munkalapok lehetnek egy vagy két oldalt kerekített élűek. Fontos tudni, hogy bizonyos fokig hőálló, azaz főzőlapról levett forró edényt közvetlenül a felületre rakni nem szabad, mert felpúposodhat, azért edény alátétet érdemes használni. A felületen vágni nem szabad, bizonyos fokig karcálló, de a kés élét nem bírja és tönkremegy a lap. 

korona elem

Korona elem

Korona elemnek hívjuk azt a díszítő lezáró elemet, mely a bútor például a konyhabútor tetején helyezkedik el. A korona elemnek többféle lehet a formája például díszes vagy széles amibe világítás építhető. 

Korpusz, bútor váz

Korpusz

A korpusz szó a bútor testét, vázát jelenti. Összefoglalóan a bútorok vázát a konyhánál, a gyerekbútornál stb... korpusznak nevezünk. 

A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z