Styleform - Stílus és forma
Egyedi bútorgyártás a lakás minden pontjára (fürdőszoba bútor, előszoba szekrény, beépített szekrény, konyhabútor, gyerekbútor, nappali bútor)
  
SzolgáltatásainkHírarchívumLakberendezési szótárPartnereinkElérhetőség
Gyakran
Ismételt
Kérdések
SAJÁT WEBÁRUHÁZAINK
Bútorfogantyú webáruház
  Bútorfogantyú webáruház
  fogantyushop.hu
Bútorfogantyú webáruház
  Bútorfogantyú webáruház
  fogantyudiszkont.hu
Mosdó webáruház   Mosdó webáruház
  Fürdőszoba felszerelés   mosdoshop.hu


Érvényes CSS!     Valid XHTML 1.0 Transitional

Lakberendezési szótár

A lakberendezési szótár menü azt a célt szolgálja, hogy Ön számára segítsen eligazodni a szakmai megnevezésekben, fogalmakban. Az itt olvasható információk nem műszakilag pontos definíciók, hanem mindenki számára érthetően megfogalmazott leírások. Az itt található anyag segítségére lehet Önnek, hogy egy lakberendezővel, asztalossal történő egyeztetéskor értse mit hall a szakembertől, vagy könnyebben fel tudja tenni a kérdéseit feléjük. Ezért elsősorban a leírásokban a közérthetőség volt a szempont.

Ha esetleg egy szót, fogalmat nem talált meg a gyűjteményben, akkor írja meg nekünk. Így tudunk Önnek segíteni és tudjuk bővíteni a tudástárat.
Asztalos, bútorgyártás szavakkal kapcsolatos kérdések: info@styleform.huA    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
 

Lacobel üveg

Lacobel üveg

A lacobel üveg az egyik oldalán (RAL színskála szerint) festett beltéri üveg. A festett üveg  sima és edzett  üveg formában is létezik. Felhasználható: tolóajtókba, bútorüvegként vagy akár fürdőszobában, konyhában csempe helyett falburkolatként. 

Lakkozás

Lakk, lakkozás

A lakk egy folyékony vegyszer mely a fa felületek védelmét szolgálja. A lakkoknak renget fajtája van (pl.: vizes-, vegyszeres bázisú). A lakkot a kívánt felületre felhordtuk, akkor a száradási ideje után (az oldószere elpárolog) kikeményedik és megvédi a bútor felületünket. A bútorgyártásban általában fényezési technológiával dolgoznak, azaz fújják a lakkot felületre. A lakkok színtelenek, hogy a fának az erezetét ne változtassák meg. Ha színezni szeretnénk a fa felületeket, akkor lakkozás előtt pácolni kell a kívánt alkatrészeket. 

Laminált forgácslap

Laminált forgácslap (bútorlap)

A natúr forgácslapot mindkét oldalukon műgyantával impregnált dekor papírral bevonják azaz laminálják. A papír laminációt hőpréselési technológiával ragasztják rá a forgácslapra. A lap felülete többek között sima, prégelt vagy erezett kinézetű lehet, így dekoratív megjelenésű bútoripari és belsőépítészeti alapanyaggá válik. 

A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z